Taloudelliset, sosiaaliset ja ympäristövaikutuksemme

Kestävän kehityksen avaintiedot lukuina

Puhtaan teknologian kysyntä puutuoteteollisuudessa kasvaa maailmanlaajuisesti. Yksi painopistealueista on raaka-aineiden, kuten puun, aiheuttamat ilmastopäästöt. Tämä globaali trendi tukee liiketoimintaamme pitkällä aikavälillä, sillä tarjoamme resurssitehokkaita ratkaisuja, jotka mahdollistavat uusiutuvien puumateriaalien älykkäämmän käytön. Toimittamamme tuotteet ja palvelut sekä tärkeimmät kehityshankkeemme myötävaikuttavat sidosryhmillemme tuotettavaan arvoon.

Puutuotteiden ympäristövaikutukset

Suurin osa Rauten koneilla valmistetuista tuotteista voidaan kierrättää, ja niillä on pitkä käyttöikä. Hiiltä sitovilla puutuotteilla on positiivinen ilmastovaikutus. Vastuullisesti tuotetun puun käytön lisääminen esimerkiksi rakennus- ja logistiikka-aloilla sekä huonekalujen valmistuksessa on tehokas tapa vähentää päästöjä.

Viimeisen neljännesvuosisadan aikana Rauten ratkaisujen avulla valmistetuilla puupohjaisilla levytuotteilla on huomattava positiivinen ympäristövaikutus, eli hiilikädenjälki. Niihin varastoituu vuosittain arviolta lähes kolme miljoonaa tonnia puiden kasvun sitomaa hiilidioksidia. Rauten toimittamat tehtaat ovat auttaneet vähentämään hiilidioksidia 800 000 henkilöauton vuosipäästöjä vastaavan määrän verran.

Hiilijalanjälkemme

Tavoitteemme on aktiivisesti vähentää toimintamme ympäristövaikutuksia ja ympäristölle aiheutuvaa vaaraa. Laskemme järjestelmällisesti hiilijalanjälkemme koon, eli toiminnastamme aiheutuvat hiilidioksidipäästöt. Otamme laskelmissa huomioon oman valmistustoimintamme, lämmityksen ja kuljetukset.

Aurinkovoimalaitos

Aurinkovoima on uusiutuva ja päätöstön energianlähde. Rauten Lahden tehtaalla on oma 180 kWp:n aurinkovoimalaitos. Aurinkoisena päivänä voimalaitos kattaa jopa 30 % tehtaan keskimääräisestä päivittäisestä energiantarpeesta. Voimalaitoksen käyttöikä on vähintään 25 vuotta, joten se auttaa meitä pienentämään hiilijalanjälkeämme entisestään.