Sisäpiiritieto: Positiivinen tulosvaroitus – Raute nostaa ohjeistustaan liikevaihdon ja tuloksen osalta

Raute Oyj, Sisäpiiritieto 19.6.2024 klo 08.30

Sisäpiiritieto: Positiivinen tulosvaroitus – Raute nostaa ohjeistustaan liikevaihdon ja tuloksen osalta

Raute päivittää ohjeistustaan liikevaihdon ja tuloksen osalta.

Uusi ohjeistus vuodelle 2024:

Rauten vuoden 2024 liikevaihdon arvioidaan olevan 185–210 miljoonaa euroa ja vertailukelpoisen käyttökatteen olevan 13–17 miljoonaa euroa.

Aiempi ohjeistus vuodelle 2024 (julkaistu 15.2.2024):

Rauten vuoden 2024 liikevaihdon arvioidaan olevan 170–195 miljoonaa euroa ja vertailukelpoisen käyttökatteen olevan 10–14 miljoonaa euroa.

Uuden ohjeistuksen perustelut:

Rauten vahva tilauskanta on tukenut liiketoiminnan positiivista kehitystä huolimatta haastavana jatkuneesta markkinaympäristöstä. Rauten projektitoimitukset sekä palveluliiketoiminta ovat edistyneet ennakoitua paremmin, mikä on johtanut positiiviseen liikevaihdon ja tuloksen kehitykseen toisen neljänneksen aikana. Tämän johdosta Raute nostaa sekä liikevaihdon että tuloksen ohjeistusta koko vuoden osalta.

 

RAUTE OYJ
Mika Saariaho
toimitusjohtaja

 

LISÄTIETOJA:
Toimitusjohtaja Mika Saariaho, puh. 040 154 9393

JAKELU:
Nasdaq Helsinki Oy, Keskeiset tiedotusvälineet, www.raute.com  

 

RAUTE LYHYESTI – Making Wood Matter
Raute toimii puutuoteteollisuuden kestävän tulevaisuuden partnerina. Teknologiamme kattavat erilaiset tuotantoprosessit sekä niitä tukevat digitaaliset ja analysaattoriratkaisut teollisesti valmistetuille puutuotteille. Lisäksi tarjoamme kokonaisvaltaiset palvelukonseptit varaosista säännölliseen huoltoon sekä tuotannon modernisointeihin. Innovatiiviset teknologiamme, ohjelmistot ja palvelukonseptit suunnitellaan tukemaan tehokasta luonnonvarojen käyttöä asiakkaidemme tuotannossa. Raute on maailman ainoa kokonaistoimittaja, joka tarjoaa koko tehtaan kattavia teknologiaratkaisuja viilun, vanerin ja LVL:n tuotantoon. Rauten pääkonttori ja suurin tuotanto sijaitsee Lahdessa. Muut tuotantolaitoksemme ovat Kajaanissa, Vancouverissa Kanadassa, Changzhoussa Kiinassa sekä Pullmanissa Washingtonin osavaltiossa USA:ssa. Vuonna 2023 Rauten liikevaihto oli 145,4 miljoonaa euroa ja henkilöstö vuoden 2023 lopussa oli 754. Lisää Rautesta: www.raute.com.