Rautelle 93 miljoonan euron tilaus Suomeen

Raute Oyj, Sisäpiiritieto, 10.11.2023 klo 8.00

RAUTELLE 93 MILJOONAN EURON TILAUS SUOMEEN

Raute Oyj on allekirjoittanut Metsä Groupiin kuuluvan Metsä Woodin kanssa 93 miljoonan euron arvoisen sopimuksen uuden Kerto® LVL-tehtaan (Laminated Veneer Lumber, viilupalkki) teknologiatoimituksesta Äänekoskelle. Nyt tehty kauppa on Rauten historian suurin ja osoitus Rauten vahvasta osaamisesta.

Metsä Wood, joka on yksi Euroopan johtavista puuviilutuotteiden valmistajista, rakentaa uuden Kerto LVL -tehtaan Äänekoskelle kasvattaakseen Kerto LVL:n kokonaiskapasiteettia 50 prosentilla. Tehtaan vuotuinen tuotantokapasiteetti on noin 160 000 m3, ja tuotannon on arvioitu alkavan vuoden 2026 loppupuolella.

Rauten teknologiatoimitus sisältää kaikki tärkeimmät tuotantoprosessit viilun sorvauksesta LVL-levyjen puristukseen. Tuotantolinjat sisältävät kokonaisvaltaisen ratkaisun Rauten viimeisintä automatisoitua R7-sarjan teknologiaa. Kaikki linjat on varustettu analysaattoreilla lajittelua varten ja MillSIGHTS-ohjelmistolla tiedonkeruuta varten.

Tilatut koneet ja laitteet toimitetaan Q1/2025 ja Q1/2026 välisenä aikana. Ne valmistetaan Rauten tuotantoyksiköissä Lahdessa ja Kajaanissa sekä yhtiön kumppanuusverkostossa.

”Investoimalla alan parhaaseen käytettävissä olevaan teknologiaan kehitämme Kerto LVL -tuotannon tehokkuutta merkittävästi ja varmistamme turvallisen ja monipuolisen työympäristön henkilöstöllemme. Pitkäaikainen yhteistyö Rauten kanssa ja tehtaan teknologisten ratkaisujen kehittäminen yhdessä tarjoavat loistavat edellytykset onnistua näissä tavoitteissa", toteaa Metsä Woodin toimialajohtaja Jaakko Anttila.

”Olemme innoissamme voidessamme työskennellä Metsä Groupin kanssa tässä hankkeessa rakentaaksemme huippuluokan LVL-tehtaan. Yhdistämme toimitukseen viimeisimmät innovaatiomme ja edistykselliset ratkaisumme. Kestävä kumppanuus Metsä Groupin kanssa luo vankan pohjan onnistuneelle yhteistyölle”, sanoo Rauten toimitusjohtaja Mika Saariaho.

Metsä Wood valmistaa puutuotteita rakennus-, teollisuus- ja jakeluasiakkaille. Metsä Woodin päätuotteita ovat Kerto® LVL, koivu- ja havuvanerit sekä sahatavaran jatkojalosteet. Rakennusteollisuudessa käytettävät lujat ja materiaalitehokkaat Kerto LVL-tuotteet varastoivat hiiltä ja pienentävät rakentamisen hiilijalanjälkeä. Vuonna 2022 Metsä Woodin liikevaihto oli noin 0,7 miljardia euroa, ja yhtiö työllistää noin 1 550 henkilöä. Metsä Wood on osa Metsä Groupia.


LISÄTIETOJA:
Toimitusjohtaja Mika Saariaho, puh. 040 154 9393

JAKELU:
Nasdaq Helsinki Oy, keskeiset tiedotusvälineet, www.raute.com

RAUTE LYHYESTI – Making Wood Matter
Raute toimii puutuoteteollisuuden kestävän tulevaisuuden partnerina. Teknologiamme kattavat erilaiset tuotantoprosessit sekä niitä tukevat digitaaliset ja analysaattoriratkaisut teollisesti valmistetuille puutuotteille. Lisäksi tarjoamme kokonaisvaltaiset palvelukonseptit varaosista säännölliseen huoltoon sekä tuotannon modernisointeihin. Innovatiiviset teknologiamme, ohjelmistot ja palvelukonseptit suunnitellaan tukemaan tehokasta luonnonvarojen käyttöä asiakkaidemme tuotannossa. Raute on maailman ainoa kokonaistoimittaja, joka tarjoaa koko tehtaan kattavia teknologiaratkaisuja viilun, vanerin ja LVL:n tuotantoon. Rauten pääkonttori ja suurin tuotanto sijaitsee Lahdessa. Muut tuotantolaitoksemme ovat Kajaanissa, Vancouverissa Kanadassa, Changzhoussa Kiinassa sekä Pullmanissa Washingtonin osavaltiossa USA:ssa. Vuonna 2022 Rauten liikevaihto oli 158,3 miljoonaa euroa ja henkilöstö 778. Lisää Rautesta www.raute.com.