Rautelle 44,6 miljoonan euron tilaus Ranskaan

RAUTE OYJ LEHDISTÖTIEDOTE 10.5.2023 klo 09:00

Rautelle 44,6 miljoonan euron tilaus Ranskaan

Raute Oyj on allekirjoittanut THEBAULT Group’in (Ranska) kanssa sopimuksen uuden LVL-tuotantolaitoksen (Laminated Veneer Lumber, viilupalkki) teknologiatoimituksesta. Sopimusehtojen mukaisesti projekti on tullut voimaan toimitussopimuksen allekirjoituksesta.

 

Tähän projektiin viitattiin 9.3.2023 julkaistussa pörssitiedotteessa (Raute suunnittelee suunnattua antia, merkintäetuoikeusantia ja juniorilainaa kasvutavoitteiden tukemiseksi ja pääomarakenteen vahvistamiseksi sekä ehdottaa yhtiön osakelajien yhdistämistä) sekä 25.4.2023 julkaistussa pörssitiedotteessa (Rautelle 29 miljoonan euron tilaus Latviaan ja päivitys aiemmin ilmoitetun asiakasprojektin neuvottelutilanteesta).

 

Uusi tuotantolaitos on ensimmäinen LVL:ää valmistava tehdas Ranskassa, ja sen lopullinen tuotantokapasiteetti tulee olemaan 100 000 m3:ta täysin ranskalaista LVL:ää. Tämän ensimmäisessä vaiheessa sovitun toimituksen tuotantolaitoksen kapasiteetti on 70 000 m3.

 

Rauten teknologiatoimitus sisältää kaikki tuotantoprosessit viilun sorvauksesta LVL-levyjen käsittelyyn mukaan lukien laajan palvelukokonaisuuden. Tuotantolinjat sisältävät kokonaisvaltaisen ratkaisun Rauten viimeisintä automatisoitua R7-sarjan teknologiaa.

 

Tilatut koneet ja laitteet toimitetaan vuoden 2024 aikana.  Ne valmistetaan Rauten tuotantoyksiköissä Lahdessa ja Kajaanissa sekä yhtiön kumppanuusverkostossa.


THEBAULTin uusi tehdas, joka on täydessä toiminnassa vuonna 2026, on osa yhtiön pyrkimystä lisätä tarjontaansa erityisesti rakennusteollisuudelle. Nopeasti kasvavien markkinoiden ansiosta THEBAULTin teollisesti valmistettujen puutuotteiden tuotanto Ranskassa laajentaa biomateriaalien tarjontaa ja edistää siten rakennusalan hiilidioksidipäästöjen vähentämistä.

 

”THEBAULT on pitkäaikainen asiakkaamme ja jatkamme erittäin mielellämme läheistä kumppanuuttamme heidän kanssaan tässä uudessa projektissa. Raute on sitoutunut tarjoamaan uusimmat innovaationsa ja kokonaisvaltaisen asiantuntemuksensa uuden maailmanluokan LVL-laitoksen rakentamiseksi THEBAULTille", sanoo Rauten toimitusjohtaja Mika Saariaho.

 

"Olemme tehneet yhteistyötä Rauten kanssa jo kolmen sukupolven ajan. Yhteistyö Rauten kanssa tässä yrityksellemme tärkeässä investoinnissa on tae menestyksestä ja osoitus luottamuksesta.  Raute on ainoa laitetoimittaja maailmassa, joka pystyy suunnittelemaan, valmistamaan ja toimittamaan laitteet kaikkiin prosesseihin LVL-tehtaalla", sanoo THEBAULT Groupin toimitusjohtaja Antoine Thebault.

 

THEBAULT Group on perheomisteinen teollisuusyritys ja Ranskan johtava vanerinvalmistaja. Sen vuotuinen tuotantokapasiteetti on 125 000 m3 vaneria, mikä vastaa lähes 50 %:a koko Ranskan vanerin tuotannosta. Yhtiö on viiden Euroopan suurimman valmistajan joukossa ja 70 % sen valmistamasta vanerista menee vientiin, pääasiassa Eurooppaan mutta myös muualle maailmaan. THEBAULT Groupin palveluksessa on 400 henkilöä ja sen liikevaihto vuonna 2022 oli 100 miljoonaa euroa. Lisätietoja THEBAULT Groupista: www.groupe-thebault.com/en/.

 

RAUTE OYJ
Mika Saariaho
toimitusjohtaja

LISÄTIETOJA:

Toimitusjohtaja Mika Saariaho, puh. 040 154 9393

RAUTE LYHYESTI – Making Wood Matter
Raute toimii puutuoteteollisuuden kestävän tulevaisuuden partnerina. Teknologiamme kattavat erilaiset tuotantoprosessit sekä niitä tukevat digitaaliset ja analysaattoriratkaisut teollisesti valmistetuille puutuotteille. Lisäksi tarjoamme kokonaisvaltaiset palvelukonseptit varaosista säännölliseen huoltoon sekä tuotannon modernisointeihin. Innovatiiviset teknologiamme, ohjelmistot ja palvelukonseptit suunnitellaan tukemaan tehokasta luonnonvarojen käyttöä asiakkaidemme tuotannossa. Raute on maailman ainoa kokonaistoimittaja, joka tarjoaa koko tehtaan kattavia teknologiaratkaisuja viilun, vanerin ja LVL:n tuotantoon. Rauten pääkonttori ja suurin tuotanto sijaitsee Lahdessa. Muut tuotantolaitoksemme ovat Kajaanissa, Vancouverissa Kanadassa, Changzhoussa Kiinassa sekä Pullmanissa Washingtonin osavaltiossa USA:ssa. Vuonna 2022 Rauten liikevaihto oli 158,3 mkiljoonaa euroa ja henkilöstö 778. Lisää Rautesta www.raute.com.