Raute aloittaa yhteistoimintalain mukaiset muutosneuvottelut

RAUTE OYJ SISÄPIIRITIETO 23.8.2022 KLO 12.45

RAUTE ALOITTAA YHTEISTOIMINTALAIN MUKAISET MUUTOSNEUVOTTELUT

Raute Oyj on aloittanut yhteistoimintalain mukaiset muutosneuvottelut henkilöstösopeutuksista Suomen yksiköidensä toimihenkilöiden ja ylempien toimihenkilöiden kanssa. Neuvottelujen tavoitteena on sopeuttaa yhtiön toimintaa Rauten muuttuneeseen markkinaympäristöön. Kuten aiemmin ilmoitettiin, yhtiö ajaa parhaillaan hallitusti alas Venäjän liiketoimintaansa, joka muodosti merkittävän osan Rauten tilauskannasta ennen Venäjän sotilaallista hyökkäystä Ukrainaa kohtaan. Lisäksi yhtiön kannattavuuteen on vaikuttanut negatiivisesti vahva kustannusinflaatio, joka on nostanut yhtiön kustannuksia.

"Olemme työskennelleet määrittääksemme tarvittavat toimet kehitysohjelmamme vahvistamiseksi, ja valitettavasti meidän on myös sopeutettava henkilöstömme määrää nykyisen pienemmän toimintamäärän mukaiseksi. Tämän ilmoitetun supistamisen myötä arvioimme saavuttavamme noin 1,5−2 miljoonan euron vuotuiset säästöt. Lisäksi olemme käynnistäneet muita toimenpiteitä, joilla parannetaan tehokkuutta ja säästetään kustannuksia useita miljoonia", sanoo Raute Oyj:n väliaikainen toimitusjohtaja Petri Strengell.

Raute kertoi kesäkuussa vahvistavansa kehitysohjelmaa kilpailukyvyn ja kannattavuuden parantamiseksi vuosina 2022 ja 2023.

Yhteistoimintalain mukaiset muutosneuvottelut alkavat 23.8.2022 ja niiden arvioidaan kestävän kuusi viikkoa. Työnantajan neuvotteluesitys sisältää mahdollisia työsuhteen ehtojen muutoksia sekä irtisanomisia koskien enintään yhteensä 30 henkilöä.

 

Neuvottelut koskevat yhteensä 435 toimihenkilöä ja ylempää toimihenkilöä Suomessa. Raute-konsernin kokonaishenkilömäärä kesäkuun lopussa oli 845 henkilöä, joista Suomen henkilöstön osuus oli 582 henkilöä.

Raute Oyj
Petri Strengell
Väliaikainen toimitusjohtaja

LISÄTIETOJA:
Väliaikainen toimitusjohtaja Petri Strengell, puh. 040 7586580
Väliaikainen talousjohtaja Minna Yrjönmäki, puh. 040 5702067

JAKELU:
Nasdaq Helsinki Oy, keskeiset tiedotusvälineet, www.raute.com

RAUTE LYHYESTI:
Raute on maailmanlaajuisesti toimiva teknologia- ja palveluyritys. Rauten asiakkaat ovat puutuoteteollisuudessa toimivia yrityksiä, joiden valmistamia puutuotteita ovat viilu, vaneri, LVL (Laminated Veneer Lumber, viilupalkki) ja sahatavara. Teknologiatarjonta kattaa viilun, vanerin ja LVL:n koko tuotantoprosessin sekä erityismittalaitteita sahatavaralle. Tehdaslaajuisten kokonaisuuksien toimittajana Raute on maailmanlaajuinen markkinajohtaja niin vaneri- kuin LVL-teollisuudessa. Kokonaispalvelukonseptiin kuuluvat lisäksi teknologiapalvelut varaosatoimituksista säännölliseen kunnossapitoon ja konekannan modernisointeihin. Rauten päätoimipiste sijaitsee Lahdessa. Muut omat tuotantoyksiköt ovat Kajaanissa, Vancouverin alueella Kanadassa, Changzhoussa Kiinassa ja Pullmanissa, Washingtonin osavaltiossa Yhdysvalloissa. Rauten liikevaihto vuonna 2021 oli 142,2 miljoonaa euroa. Henkilöstön määrä vuoden 2021 lopussa oli 802. Lisätietoja yhtiöstä: www.raute.com.