Kuolemaan johtanut työtapaturma Rauten asennustyömaalla Kiinassa

RAUTE OYJ LEHDISTÖTIEDOTE 19.4.2021 klo 13.30

KUOLEMAAN JOHTANUT TYÖTAPATURMA RAUTEN ASENNUSTYÖMAALLA KIINASSA

Rauten asennustyömaalla Kiinassa sattui 15.4.2021 vakava työtapaturma, jossa Rauten työntekijä loukkaantui vakavasti jäätyään puristuksiin nostolavan alle ja kuoli myöhemmin saamiinsa vammoihin.

Valitettava onnettomuus tapahtui nostolavojen huoltotöiden yhteydessä projektikohteessa, jossa Rauten lisäksi on useita toimijoita. Rauten asentajien tauon aikana yksi ladontalinjan nostolavan turvalukitus oli poistettu toisen toimijan toimesta tiedon puutteesta johtuvan väärinkäsityksen vuoksi, ja palattuaan jatkamaan työtään Rauten asentaja jäi puristuksiin nostolavan alle.

"Uhrin perhe ja kollegat ovat ajatuksissamme. Olemme tiedottaneet asiasta projektissa työskenteleviä ja tarjoamme heille tukea. Raute on sitoutunut suojelemaan oman henkilöstön, asiakkaiden, kumppanien ja niiden yhteisöiden, joissa toimimme, terveyttä, turvallisuutta ja ympäristöä. Jokaisella on oikeus turvalliseen työympäristöön. Onnettomuustutkinta on aloitettu ja tarvittavat korjaavat toimenpiteet tullaan toteuttamaan osana jatkuvaa työtämme turvallisuusprosessiemme ja -toimintatapojemme kehittämiseksi", sanoo Rauten toimitusjohtaja Tapani Kiiski.

Raute on aloittanut onnettomuuden tutkinnan yhdessä paikallisten viranomaisten, asiakkaan ja muiden paikalla toimijoiden kanssa.

LISÄTIETOJA:
Toimitusjohtaja Tapani Kiiski, matkapuhelin 0400 814 148

JAKELU:
Keskeiset tiedotusvälineet, www.raute.com

RAUTE LYHYESTI:
Raute on maailmanlaajuisesti toimiva teknologia- ja palveluyritys. Rauten asiakkaat ovat puutuoteteollisuudessa toimivia yrityksiä, joiden valmistamia puutuotteita ovat viilu, vaneri, LVL (Laminated Veneer Lumber, viilupalkki) ja sahatavara. Teknologiatarjonta kattaa viilun, vanerin ja LVL:n koko tuotantoprosessin sekä erityismittalaitteita sahatavaralle. Tehdaslaajuisten kokonaisuuksien toimittajana Raute on maailmanlaajuinen markkinajohtaja niin vaneri- kuin LVL-teollisuudessa. Kokonaispalvelukonseptiin kuuluvat lisäksi teknologiapalvelut varaosatoimituksista säännölliseen kunnossapitoon ja konekannan modernisointeihin. Rauten päätoimipiste sijaitsee Lahdessa. Muut omat tuotantoyksiköt ovat Kajaanissa, Vancouverin alueella Kanadassa, Shanghain alueella Kiinassa ja Pullmanissa, Washingtonin osavaltiossa Yhdysvalloissa. Rauten liikevaihto vuonna 2020 oli 115,0 miljoonaa euroa. Henkilöstön määrä vuoden 2020 lopussa oli 751. Lisätietoja yhtiöstä: www.raute.com.