Liiketoiminta

Raute luo asiakkailleen lisäarvoa parantamalla heidän tuotantoprosessinsa kilpailukykyä ja kannattavuutta investoinnin koko elinkaaren ajan.

Rauten ratkaisujen keskeisimmät asiakashyödyn lähteet ovat parempi raaka-aineen hyödyntäminen, työn tuottavuuden nousu, vähentynyt energian ja kemikaalien käyttö, parempi lopputuotteiden laatu sekä pienempi ympäristörasitus.

Rauten ratkaisut muodostuvat projektitoimituksista ja teknologiapalveluista

Projektitoimituksiin kuuluvat koko tehtaan tuotantolaitteistot, erilliset tuotantolinjat sekä yksittäiset koneet ja laitteet. Teknologiatarjonta on monipuolinen yksinkertaisesta perustuotantoteknologiasta aina pitkälle automatisoituihin prosesseihin. Erityyppisiä asiakastarpeita palvelevat RautePro-, RauteSelect- ja RauteSmart-ratkaisut.

Teknologiapalvelut käsittävät kunnossapidon, varaosapalvelut, konsultoinnin ja koulutuksen sekä projektityyppiset modernisoinnit. Teknologian kehitys itsessään sekä Rauten laaja asennettu konekanta luovat kysyntää teknologiapalveluille. Ensisijaisesti palveluita käyttävät asiakkaat, joilla on Rauten toimittamia tuotantokoneita.

Asiakasyhteistyössä Raute pyrkii tiiviiseen kumppanuuteen, jossa asiakkaan tuotantoprosessia ja lopputuotteita kehitetään pitkäjänteisesti yhdessä. Rauten pitkä kokemus puutuoteteollisuuden teknologiatoimittajana ja asiakastarpeiden syvällinen tuntemus ovat niin asiakkaiden prosessien kehitystyön kuin Rauten omankin tuotekehityksen perusta.